Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Ny bok skärskådar Almedalsveckan på längden och på tvären ”Almedalen – makt, magi och möten”

Hur blev Palmes sommartal en hel Almedalsvecka? Och kommer fenomenet att överleva?

Bokens redaktör och initiativtagare, Lena Lid Falkman, forskare på Handelshögskolan i Stockholm. Foto: Juliana Wiklund

Strax före midsommar kommer boken som skildrar, analyserar och värderar den demokratiska mötesplatsen Almedalsveckan, lagom till fenomenets 50-årsdag. Hela 26 personer medverkar i bokens 24 kapitel. Bland skribenterna är fyra f d partiledare, forskare, journalister, PR-proffs, entreprenörer och en ärkebiskop.

Boken presenteras för första gången vid ett Almedalen-inspirerat event med både diskussion och mingel nu på torsdag den 14 juni klockan 18 på Handelshögskolan i Stockholm. Bokreleasen sker i samarbete med politiksajten Makthavare, som också håller i ett politikquiz (också väldigt Almedalskt).

Flera av bokens skribenter kommer att vara på plats, och några av dem kommer att framträda i ett miniseminarium i två akter: dessa är i första akten public service-veteranen Erik Fichtelius, digitaliseringsaktivisten Brit Stakston och Twitterkännaren Hampus Brynolf, och fokus är då på mediernas Almedalen. I seminariets andra akt är perspektivet politiskt och här medverkar seniorekonomen Klas Eklund, statsvetaren Jenny Madestam, PR- och mingelexperten Thérèse Kärrman och förre centerledaren Olof Johansson.  

Det är i år 50 år sedan Almedalsveckan uppstod som fenomen, då Olof Palme höll sitt första tal på ett lastbilsflak i Visby. Trots att veckan är starkt uppmärksammad sedan många år är den mediala bilden inte sällan förvrängd eller åtminstone påtagligt ensidig. Bokantologin Almedalen – makt, magi och möten är ett försök att både fördjupa och bredda bilden samt att diskutera veckans framtid (om den finns). Bokens redaktör och initiativtagare är retorik- och ledarskapsforskaren Lena Lid Falkman.

Välkomna till bokpresentationen den 14 juni!

Var: Handelshögskolan i Stockholm, Sveavägen 65

När: Eventet börjar klockan 18.00

Anmälan: På https://www.facebook.com/events/1962349307413279/

Här kan du läsa mer om boken och om Almedalsveckan: www.grattisalmedalen.se

För mer information, kontakta Lena Lid Falkman på 070-6683161 eller  lena.lid.falkman@hhs.se

This website uses cookies. By using this website you are agreeing to our use of cookies and to the terms and conditions listed in our data protection policy. Read more